I.1. Dreptul de retragere al clientului

I.1.1. Potrivit legii (OUG 34/2014), consumatorul are dreptul să se retragă din contract în termen de 14 zile lucrătoare, fără a justifica decizia de retragere și fără a putea fi obligat la alte costuri. Termenul se calculează de la momentul la care clientul intră în posesia fizică a produselor comandate.
I.1.2. În termen de 14 zile lucrătoare de la decizia de retragere exprimată de client, acesta este obligat să restituie produsele comandate, pe cheltuiala sa.
I.1.3. Din momentul în care comerciantul primește produsele restituite, iar acestea sunt conforme, potrivit art. I.1., va trebui să restituie banii clientului, în aceeași modalitate în care i-a primit, cu excepția situației în care clientul acceptă și altă modalitate de plată.
I.1.4. Există o excepție de la dreptul de retragere al clientului, în situația în care produsul comandat este personalizat/modificat, după mărimea sau solicitarea clientului: furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar. În această situație, comerciantul nu este obligat să restituie banii încasați de la client.

I.2. Politica de retur

I.2.1. Pentru ca returnarea produsului comandat să decurgă fără probleme, clienții sunt rugați să aibă în vedere următoarele aspecte:
– este necesar sa ne contactati prin completarea formularului de contact.
– este necesar ca produsul/produsele de returnat să îndeplinească o serie de condiții de retur, prezentate mai jos.

I.2.2. Procedura de retur:
I.2.2.1. Compania garantează respectarea tuturor prevederilor OG 34/2014 în ceea ce privește dreptul clienților de retragere din contractul încheiat la distanță și returul produselor cumpărate online.
I.2.2.2. În cazul în care Clientul solicită retragerea din Contract pentru achiziții online în cadrul termenului legal de retragere din contract, acesta trebuie să-și exprime intenția de retragere din contract în termen de 14 zile, termen care curge din ziua următoare zilei în care au primit coletul. Produsele pot fi returnate prin curier.
I.2.2.3. În cazul în care Clientul solicită retragerea din Contract pentru achiziții online în cadrul termenului legal de retragere din contract, iar bunurile sunt returnate și se constată că acestea îndeplinesc condițiile de retur, Compania va returna contravaloarea acestora, în 14 zile de la returul bunurilor, prin aceeași modalitate în care i-a primit.
I.2.2.4. Compania va putea amâna rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute.
I.2.2.5. Clientul/Cumpărătorul care solicită retragerea din Contract va suporta costul cu returul bunurilor, acesta nefiind suportat de către Companie.

I.2.3. Condiții de retur
I.2.3.1. Produsele pe care le returnați trebuie să fie în aceeași stare în care se aflau în momentul livrării, nepurtate, fără pete, urme de folosire sau orice deteriorări. Nu se acceptă la retur produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate sau care au fost deteriorate: urme de uzură sau folosire, zgârieturi etc.; de asemenea, nu sunt acceptate produsele care nu sunt însoțite de toate accesoriile.
I.2.3.2. Returul se face împreună cu toate accesoriile în original, certificatul de garanție în original și toate documentele cu care a fost livrat produsul. Dacă produsele de returnat au fost însoțite de eventuale cadouri, trebuie returnate și acestea.
I.2.3.3. Ca returul să fie procesat mai rapid, ideal este ca produsul să fie returnat însotit de etichetele cu care l-ați primit.
I.2.3.4. În cazul produselor, husa în care sunt livrate acestea este considerată a fi accesoriul produsului principal, iar returul produsului se face cu tot cu husa.
I.2.3.5. Diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, va fi imputată consumatorului în vederea readucerii produsului în starea anterioară sau într-o stare care să permită recomercializarea acestuia, cu o pondere între 0% și 50% din valoarea de achiziție a acestuia.
I.2.3.6. Exemple de astfel de diminuări de valoare sunt: textilele impregnate cu mirosuri, pătate sau descusute, produsele din piele ce prezintă urme de folosire, de genul curelelor cu urme de purtare.
IMPORTANT: Întrucât suntem siguri că și dumneavoastră vă doriți să primiți produse noi atunci când achizitionați online, vă rugăm să le returnați în starea în care le-ati primit. Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul trebuie să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. De exemplu: consumatorul poate să încalțe o pereche de pantofi pentru a vedea dacă îl strâng sau îi sunt largi, însă nu poate ieși cu ei la plimbare întrucât vor prezenta urme de uzură.
I.2.3.7. Conform legislației în vigoare, clientul nu este obligat să restituie produsul cumpărat în ambalajul în care a fost depozitat în vederea transportului. Astfel, hainele care sunt în husa lor originală, vor fi ambalate în cutii, pentru a fi expediate către client. Clientul este exonerat de la obligația restituirii ambalajelor de transport, întrucat husele sau cutiile originale reprezintă accesorii ce trebuie să fie restituite în situația returului, în conformitate cu art. I.2.3.2.–I.2.3.7.

I.2.4. Bunuri/servicii pentru care nu se asigură dreptul de retragere
I.2.4.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:
a. Contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului ca după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vânzător;
b. Furnizarea de Bunuri și/sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
c. Furnizarea de Bunuri confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărator sau personalizate în mod clar, ca produsele bespoke, made-to-measure sau asupra cărora s-au făcut modificări conform specificațiilor clienților;
d. Furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
e. Furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de Cumpărător;
f. Furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
g. Furnizarea de consumabile.